comuna berceni cum sa economisesti bani casa de vanzare (4)

Casa de vanzare in Berceni , agentie sau particular?

Agentiile imobiliare sunt poate cel mai mare business in ziua de astazi, fereste-te sa ajungi la mana lor!comuna berceni cum sa economisesti bani casa de vanzare (2)

Agentiile imobiliare bombardeaza siturile de anunturi si ziarele cu anunturi false. De ce fac asta? Pentru ca orice vanzator si cumparator vrea sa vada pretul pietei. De cele mai multe ori dau anunturi cu proprietati deja vandute sau mult sub pretul pietei pentru a agata clientul.In Comuna Berceni e greu sa gasesti o casa se vanzare sau un teren de vanzare care sa nu fie preluat de o agentie.

Ce e de facut? Cum evit un agent imobiliar?

Ei bine sunt cateva elemente comune dupa care recunosti un agent imobiliar:

Metoda 1: Mereu in cercul tau de cunostinte exista cineva care vrea sa vand o casa, cautati prin prieteni, cunostinte, forumuri, facebook, google. La ora actuala exista atatea locuinte incat nu are rost sa te grabesti, decizia corecta necesitat timp de gandire. Asadar recomand aceasta metoda.

Metoda 2: Majoritatea agentilor de vanzari folosesc portaluri mari de anunturi, OLX, Anuntul Telefonic, Magazinul de case, etc. De cele mai multe ori pentru a atrage atentia cumparatorului scriu ca anuntul este particular cand de fapt reprezinta un grup de interese, agentia imobiliara. Cand gasiti un anunt interesant dati telefon si intrebati “in ce zona din Comuna Berceni este casa de vanzare?” si va raspunde incert “pai care din ele” clar este agentie. Faceti asta pana cand gasiti proprietari reali, e mai greu dar economisiti intre 2000-5000euro!comuna berceni cum sa economisesti bani casa de vanzare (3)

Metoda 3: Inspecteaza zona. Un proprietar ce vrea sa isi vanda singur casa va apela la toate mijlocele fiind ele si mai putin moderne sa zic asa. In cazul vanzarii de apartamente majoritatea pun anunt in jurul blocului sau la avizier, in cazul caselor de vanzare din Comuna Berceni majoritatea isi pun la poarta de vanzare. Este o metoda mai invechita insa satisfactia e mare cand ca ai gasit singurel casa visurilor tale fara un intermediar care sa iti impuna sa il platesti!

Cum de am ajuns sa gasim atat de greu proprietarii ?

In termeni mai exacti se numeste –blind advertising, intermediere fortata si o sa va explic cum functioneaza:

– Proprietarul posteaza anuntul de vanzare sau inchiriere in presa scrisa sau pe internet, agentiile pescuiesc anuntul (mai ales daca este postat pe internet) ‘

– Exista un program care indexeaza toate anunturile si agentiile au acces la aceste informatii ale proprietarului, sau analizeaza constant piata de vanzare (ex anunturile de pe OLX) si iau informatiile despre proprietate;

– Agentii imobiliari reposteaza anuntul cu datele sale de contact, de cele mai multe ori nesimtirea intrece orice limita si posteaza chiar si pozele facute de proprietar, astfel ajungem sa gasim acelasi anunt de zece ori la preturi diferite.

De ce apeleaza lumea la un agent imobiliar?comuna berceni cum sa economisesti bani casa de vanzare (4)

In Romania nu exista o lege care sa atraga contraventii sau sa reglementeze in vreun fel intermedierea fortata, asadar din acest motiv apeleaza la manipularea vanzatorilor pentru a le permite sa vanda un imobil.

Majoritatea vanzatorilor cred ca isi sporesc sansele sa vanda un apartament daca alezeaza la o atentie, insa acest lucru nu este deloc  valabil!

ORICINE isi poate vinde singur proprietatea fara a mai apela la intermediari si de cele mai multe ori vand la un pret mai bun decat ar face-o agentia!comuna berceni cum sa economisesti bani casa de vanzare (1)

Sa presupunem ca mergi la piata si vrei sa iti cumperi rosii, stii exact ce rosiii vrei sa iti iei, de la cine si mai ales cum sa arate. Daca ar veni un promoter si ti-ar prezenta fiecare taraba din piata nu-I asa ca te-ai simti agasat?

Il poti ignora, insa el iti va cere oricum comision pentru recomandarea facuta, chiar daca tu stiai exact dimensiunea, culoarea si aspectul rosiilor pe care le vei cumpara! Acum ti se mai pare normal sa platesti atat rosia cat si intermedierea?

Asadar incurajam fiecare proprietar de locuinta sa incerce sa isi vanda singur casa, apartamentul , terenul. E foarte simplu si ai un castig in portofel intre 3000-5000euro

6 thoughts on “Casa de vanzare in Berceni , agentie sau particular?

  1. CEI DE LA AGENBTIA IMOBILIARA SUNT NISTE HOTI ! AU INCERCAT SA NE PROSTEASCA CU UN TEREN IN RATE ,AJUNGEAM SA PLATESC CU 40% MAI MULT !
    RUSINE CELOR DE LA AGENTIE
    ARTICOLUL FOARTE BUN !!!!

  2. Am fost la niste nesimtiti in berceni care voiau sa mi vanda o casa in zona Ciulin.Este o strada de cacat,ingusta,nu au loc 2 masini,iar comuna Berceni este o alegere buna,dar oamenii din ea lasa de dorit.

  3. Am avut o experienta foarte neplacuta cu agentia de la intrare in Berceni. Agentul imobiliar a fost foarte nepoliticos si arogant ! Am nevoie de un teren langa casa parintilor pe strada Oituz si el ma ducea pe toate campurile sa imi arate niste terenuri ingrozitoare. Preturile sunt ridicate si calitatea serviciilor execrabila. Cum scrie si in articol incearca sa iti bage pe gat terenuri !

    1. NU reprezentam o agentie imobiliara din Comuna Berceni sau alte interese . Pe site daca sunt vanzari case , terenuri , vile in Comuna Berceni ele sunt anunturi date direct de proprietari .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *