Covoare moderne pentru casa ta

Covoarele sunt din nou la moda fiind alegerea cea mai moderna la ora actuala.comuna berceni covoare prchet  (2)

Trendul in covoare moderne este la ora actuala bazat pe modele abstracte predominant forme geometrice ce pot infrumuseta amenajarea interioara a casei dumneavoastra.

In toate magazinele de specialitate se gasesc acele modele pufoase, shaggy, de matase, pentru copii, de tipul oval sau patrat, model traversa sau ce imita lana avand un pret rezonabil intre 200-700Ron. Este foarte important sa te ghidezi dupa cromatica camerei tale, spatiul disponibil, utilitatea si accesibilitatea pozitionarii acestuia.

Pe langa designul estetic dat de acestea ele au mai multe proprietati:

  • protejeaza parchetul sau gresia;
  • izoleza termic camera, deci va ofera un plus de confort;
  • este o buna antifonare fonica, asadar atenueaza zgomotele.comuna berceni covoare prchet  (4)

 

Intretinerea unui covor nu este atat de complexa pe cat pare insa se ca tine cont de structura fibrei, de cantitatea de praf pe care acestea o acumuleaza si de umezeala din casa. Uscarea si spalarea acestuia se recomanda a fi facuta o data pe an cel putin la o spalatorie decicata pentru a se usca uniform. In cazul in care aleg sa il cureti acasa este cel mai bine sa alegi un detergent special pentru carpete cu putere mare de curatire (vezi pe ambalaj) ce te va ajuta sa scapi de pete si de mirosurile neplacute de pe acesta.

Mare atentie cand “le bati” deoarece materialele sintetice nu sunt la fel de rezistente ca cele traditionale din lana, iar tesatura acestora este mult mai sensibila. Acest procedeu este unui invechit si de evitat pentru a nu se despinde cusaturile sau imbinaturile in cazul in care acesta are un model mai special.

Asadar o camera frumoasa si modera are nevoie de o carpeta aleasa bine in functie de toate cele de mai sus si ingrijita conform tesaturii acesteia.

comuna berceni covoare prchet  (1)    comuna berceni covoare prchet  (6)