Teren de vanzare in Comuna Berceni ?

Sfaturi privind cumpararea unui teren

terenuri din comuna berceni  (1)Achizitia unui teren in jurul Bucurestiului este de cele mai multe ori cea mai buna investitie insa trebuie avuta maxima atentie cand intentionati sa achizitionati o asftel de proprietate .
Este foarte important sa verificati sa nu existe litigii legate de proprietatea in cauza sau sau existe conditii suspecte de vanzare. Cel mai bine pentru a evita orice problema posibila este sa solicitati proprietarului un un extras de carte funciara de informare. Daca totul este in regula si nu exista motive de ingijorare in urma extrasului este important sa verificati la primarie daca au fost achitate taxele si impozitele locale aferente respectivului teren.
Primaria Berceni e posibil sa va refuze accesul la  aceste informatii , de aceea cel mai bine este sa mergeti impreuna cu proprietarul terenului, acesta va solicita o nota de plata a impozitului unde reiese daca are datorii si cat mai are de platit la primarie pentru terenul ce vrea sa il vanda.
Daca este vorba de un teren unde intentionati sa construiti in scurt timp trebuie sa depuneti o cerere pentru certificat de urbanism, se va verifica PUZ-ul sau PUD-ul.

terenuri din comuna berceni  (4)
Este foarte important sa verificati mai ales daca intentionati sa cumparati in Comuna Berceni daca pe teren sau sub teren exista magistrale de gaze sau stalpi de inalta tensiune ce pot interzice constructia in zona respectiva. S-au inregistrat multe cazuri de cumparatori care au achizitionat un teren foarte aproape de linia de inalta tensiune si nu pot construi, asadar terenul poate avea doar intrebuintari agricole !
Foarte important studiul geotehnic ce este foloseste in a afla natura terenului , eventualele izvoare ,insa cel mai mare beneficiu al acestui studiu este in a afla consistenta solului. Se recolteaza probe din sol in urma forarii pentru a fii duse la un laborator specializat si analizate.Studiul geotehnic este esential pentru a stii cum trebuie construita o casa pentru o siguranta optima si nu in ultimul rand costurile de constructie a fundatiei in functie de teren.
terenuri din comuna berceni  (3)Multe terenuri sunt predispuse la alunecari sau sunt suprasaturate de apa ! Am vazut multe trenuri in comuna berceni ce nu pot absoarbi apa rezultata in urma ploilor  ! Este un inconvenient major in constructia unei locuinte ! De asemenea multe din terenurile din Berceni au fost in panta iar ulterior s-a adaugat pamant, sau mai rau a fost groapa de gunoi si dupa a fost adusa umplutura de  pamant !

Atentie asadar la istoricul terenului ce intentionati sa il achizitionati . Cel mai bine este sa discutati cu cat mai multi localnici din zona respectiva !

Un alt aspect foarte important pe care nu il iau multi in calcul este accesul la panza freatica si calitatea apei ! Peste 80% din potentialii cumparatori de teren nu iau in calcul acest aspect care influenteaza in mod esential calitatea vietii si a viitoarei locuinte. Cel mai bine este sa luati o porba de apa de la o casa sau teren alaturat si sa o verificati ! In Comuna Berceni sunt zone unde apa este foarte calcaroasa ! terenuri din comuna berceni  (2)Existenta excesului de calcar face ca apa sa fie periculoasa pentru consum daca nu exista o instalatie de epurare a apei montata in locuinta. Multi pot zice ca “ nu a murit nimeni de la apa din Berceni” insa e afirmatie lipsita de logica pentru ca nu s-au efectuat teste la nivelul comunitatii pentru a afla cati cetateni au suferit probleme renale in urma utilizarii de apa calcaroasa. Nu in ultimul rand electrocanicele sunt afectate de apa calcaroasa daca nu detin un sistem de filtrare anti-calcar !

IMG_1430Accesul la teren este de asemenea un element de luat in calcul cand doriti sa achizitionati o proprietate (mai ales in Berceni). Majoritatea terenurilor “intre case ” au drumul de acces privat , adica un drum ce apartine proprietarilor si are destinatie de drum de servitute . Primaria nu are obligatii si nici nu se implica in amenajarea, iluminare, dezapezirea drumului respectiv ceea  ce inseamna ca orice constituie imbunatatirea si mentinerea drumului sau utilitatile necesare locuintelor se va face pe cheltuiala fiecarui proprietar !
Asadar multa atentie in achizitionarea unui teren !

Daca ceva e prea frumos sa fie adevarat, atunci cel mai probabil e o mare pacaleala !