????????????????????????????????????????????????????????????

Vrei o casa noua in Comuna Berceni ? Sunt cateva aspecte importante

Cand vine vorba sa iti cumperi o casa in Comuna Berceni sau pe langa comunaberceni.com casa in comuna berceniBucuresti trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte ce vor contribui la decizia finala.

Majoritatea cumparatorilor provin din Capitala si aleg un trai mai bun pentru familia lor intr-un mediu curat si nepoluat, insa o casa aratoasa nu este mereu un factor dupa care sa te ghidezi. Cei mai multi cumparatori aleg o locuinta dupa cat de bine prezentata este aceasta, adica cat de mult se investeste in publicitate. Se folosesc stereotipuri de gen ce sunt menite sa atraga clientii si sa ii grabeasca in decizia luata, cum ar fi “super oferta”, “ultima unitate disponibila”, “pret nou”, etc.

Iti prezint in cele de mai jos o lista de factori importanti de luat in considerare cand te gandesti sa cumperi o casa.

Amplasamentul:

Trebuie sa fie poate unul din cei mai importanti factori de decizie atunci cand te harta comuna berceni delimitaregandesti sa cumperi o casa. Cu cat este mai aproape de bulevardul principal cu atat este mai bine cotata locuinta ce vrei sa o achizitionezi. Ideal ar fi sa alegi undeva intre 300-400mt liniari pentru a fi usor de ajuns la mijloacele de transport in comun. Chiar daca te deplasezi in majoritatea timpului cu masina trebuie sa iei in calcul cand vine o bunica sau o ruda cu maxi-taxi sa fie usor de ajuns la casa ta.

Legat de amplasament este importanta zona, daca este o zona de trafic intens cu o strada mica unde nu au loc doua masini trebuie sa te gandesti ca vei fi deranjat de zgomotul produs de autoturisme si praf, asadar nu vei alea linistea si comoditatea mult visata. De preferat sunt strazile adiacente, desigur ASFALTATE unde sunt deja case construite in zona.

Recomandam sa vorbiti cu vecinii despre ce se intampla in zona respectiva, cum se implica autoritatie, cum e cu dezapezirea, etc.

Costul si intretinerea:

In aceasta zona daca alegi sa iti cumperi o casa gata facuta preturile variaza intre 65.000-85.000euro in functie de suprafata terenului si a casei (desigur si amplasament).

Pe langa costul casei mai trebuie tinut cont de:

  • Pretul proprietatii daca este cu TVA sau nu,
  • Taxele si onorariile notariale la semnarea contractului de vanzare cumparare, taxa ANCPI.
  • Comisionul catre firma de consultanta imobiliara.

Este foarte important sa vorbiti cu vecinii referitor la costurile de intretinere in cazul in care acestia au acelasi tip de locuinta ca cea prezentata dumneavoastra. Pe langa “ce se vede” este important sa va informati daca casa dumneavoastra este izolata bine si unde sunt cele mai mari pierderi de caldura. Aflati costurile medii ale  facturilor de gaz, la electricitate, daca platiti alte costuri adiacente decat cele ale locuintei.

Suprafata si compartimentarea

Spatiul ideal util al unei locuinte este intre 120-150 mp pentru o familie cu doi copii. Compartimentarea unei locuinte trebuie sa aiba cel putin trei dormitoare si doua bai. Este de evitat  casele care au bucataria comuna cu livingul, pe langa designul estetic cel mai grav este ca se imprastie mirosurile din spatiul de gatit in toata casa indiferent de cat de puternica este hota ! Spatiile de depozitare este important sa existe la momentul achizitiei unei locuinte pentru a nu fi nevoit sa investestiti  ulterior in acestea.

Constructia si pozitia casei pe teren

Nu in ultimul rand constructia si structura de rezistenta este unul din factorii importanti. Sunt case batranesti ridicate din caramida arsa si pamant care au rezistat peste 100 de ani si inca arata bine, fiind posibila reabilitarea lor. Ei bine pe atunci desi materialele erau mai primitive, calitatea lor era poate cea mai buna.  La ora actuala foarte putini isi permit sa construiasca o casa din caramida intreaga arsa costurile fiind cel putin duble. Exista mai multe tipuri de caramida, cele mai uzuale fiind porotherm, porobloc si sarbeasca.

Desi toata lumea vorbeste de caramida, cat de rezistenta este sau nu, eu cred ca sunt aspecte mai importante de analizat in constructia unei case, cum ar fi:comuna berceni casa in constructie

  • cat beton s-a bagat in casa respectiva;
  • ce cantitate de fier;
  • ce tip este tigla;
  • cum este facuta instalatia electrica;
  • structura si calitatea sistemului de incalzire.

Pozitionarea casei pe teren este in timp o adevarata povara daca nu esti atent la detalii. Exista reglementari in acest domeniu respectiv Art. 612 Distanta minima in constructii Limite legale Limitele juridice ale dreptului de proprietate privata si Legea 287/2009 articolul 617 -616. Este bine totusi sa consultati primaria inainte de achizitia unei locuinte, o parere in plus nu strica niciodata!

Pe langa reglementarile legale trebuie tinut cont si de optimizarea spetiului incat sa ai loc sa parchezi autoturismul sau sa plantezi cativa pomisori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *